Solneset-Gård-1.jpg

Topp 4 sommeraktiviteter ved Solneset Gård

Solneset Gård finner du på Unneland i Arna, ca 25 minuter biltur øst for Bergen. Gården ligger i naturskjønne omgivelser ved foten av Gulfjellet, og grenser mot Nesvika Naturreservat som er en del av Haukelandsvannet. Her er det registrert over 100 forskjellige fuglearter, og fisk som ørret, gjedde og laks.

Vi har snakket med Frode Bergo Larsen på Solneset Gård, og han har gitt oss 4 tips til aktiviteter i nærområdet.

Redningshytten.jpg

Redningshytten
Redningshytten ligger flott til på veien opp mot Bergens høyeste fjell, Gullfjellet. Hytten er alltid åpen og den er betjent i helgene. Det tar ca. 1 times gange fra parkeringsplassen ved Osevann til redningshytten. Stien er tydelig merket med varder, og det er et ypperlig turterreng med høyfjellspreg over seg.

God tur til fjells!

Foto: Redningshytten

Storelva-Arna (1).jpg

Laksefiske i Arnavassdraget

Arnavassdraget med Storelva er en av de beste lakselvene i Hordaland. Her er det mulig å få stor laks. Du kan kjøpe rimelig fiskekort, samt dagskort. Elven er godt tilrettelagt for fiske, med egnede fiskeplasser og stier.

Skitt fiske!

Foto: Arna sportsfiskarlag

Fangeleir-museum.jpg

Espeland Fangeleir

Espeland Fangeleir er den eneste fangeleiren fra 2. verdenskrig (1940-45) som er bevart. Museumet er åpent og her kan du gå dypere inn i historien med både foredrag og film.

Mer informasjon her

Foto: Tor Dishington Johansen

Arne-Wangen-Brattland.jpg

Gamle Vossebanen
Gamle Vossebanen er Norges eneste bevarte veteranjernbane. Med teakvogner og damplokomotiv kjører den gjennom et vakkert Vestlandslandskap når toget går gjennom fjordlandskapet, nær sjø og vann på den ene siden og bratte fjellsider på den andre.

Ta plass!

Foto: Arne Wangen Brattland