Idyll-i-Skudesneshavn-102016-99-0253_1500-1.jpg

Topp 5 sommeraktiviteter i Skudeneshavn

Helt ytterst på sørspissen av Karmøy på Vestlandet, finner du den sjarmerende byen Skudeneshavn. På 1800-tallet skapte sildefisket hektiske tilstander i byen og det er i dag bevart rundt 130 hus og sjøhus fra den tiden.

Fra Skudenes Camping tar det 10 minutter å gå inn til sentrum. Vi har snakket med Lars Andreas på Skudenes Camping og han anbefaler 5 sommeraktiviteter i nærområdet.

images.jpg

1 Viking for en dag

Her kan du kle deg ut som en viking og oppleve hvordan livet var i vikingtiden. Hva spiste vikingene og hvordan bodde dem? Hvordan ble barna sterke nok til å bære sverd og tunge skjold?

Prøv deg som viking for en dag

Foto: Per Inge Eriksen og Stian Johannesen

Lekeparken-i-Skudenes-5-971x454.jpg

2 Skudeneshavn Fritidspark

«Tarzanparken» ved Skudeneshavn skole er topp for aktive barn som søker utfordringer. Anlegget tilbyr mange varierte aktiviteter innenfor balanse og klatring og passer for barn i alle aldre.

Ta med deg barna i «Tarzanparken»

Foto: Inger K  Haavik

15aug2012_9025-600x396.jpg

3 Lek i sand og vann

Ingenting er som å besøke våre lange silkemyke badestrender på en flott sommerdag eller gå tur langs langstrakte Åkrasanden i ruskevær!

Våre lokale «sydenstrender» inviterer til hvit sand og klart vann, og er ideelle for bading, sandslottbygging og drageflyging.

God bading!

Foto: Per Inge Eriksen og Stian Johannesen

IreneKristian-449.jpg

4 Skudenes Bryggeri

Det er et lite mikrobryggeri i Skudeneshavn rett ved vår campingplass.

Skudenes Bryggeri leverer og produserer øl for endel restauranter og utesteder på Karmøy, og de holder smak/ølbryggekurs for de som ønsker å lære mer om dette.

Besøk Skudenes Bryggeri

Foto: Svein Andre Waage

11-604x340.jpg

5 Skudefestivalen

Skudefestivalen er Norges største kystkulturfestival og foregår første helgen i juli.

Festivalen samler ca. 35 000 besøkende og rundt 600 båter i alle kategorier: trebåter, veteranbåter, lystbåter, småbåter og seilskuter.

Opplev Skudefestivalen

Foto: Per Inge Eriksen og Stian Johannesen

For mer informasjon om hva som skjer i Skudeneshavn og på Karmøy i sommer, se her. I Skudeneshavn, bor du på Skudenes Camping.

Foto toppbilde: mastromonica/Foap/Visitnorway.com