BeitoHusky.jpeg

10 flotte høst opplevelser i Valdres

Vår oversikt over 10 flotte høstopplevelser i Valdres

Spåtindvandretur.webp

Fotturer i høstfjellet

Den friske lufta og de flotte fargene gjør fotturer i fjellet ekstra fint om høsten. Turmulighetene er mange og varierte i Valdres, så for å gjøre det enklere for deg å planlegge høstens fjellturer, har vi samlet noen favoritter her. Kombiner gjerne turen med en overnatting eller spisepause på de koselige Campingplassene i Valdres!

BeitoHusky.jpeg

Hundekjøring i vakre omgivelser

Hundekjøring er en morsom aktivitet året rundt, og om høsten er det perfekte forhold for hundekjøring på hjul. La hundespannet ta deg gjennom det vakre høstlandskapet mens du nyter utsikten fra vogna, eller styrer spannet helt selv. En spesiell opplevelse for både store og små.

web_tyinlam_sept-8624(2).webp

Nyt lokale råvarer på sitt beste

Høsten er sesongen for noen av de beste råvarene i Valdres. Vilt og beitedyr som har kost seg i Valdresfjella gjennom hele sommeren gir kvalitet i verdensklasse, og fjellørretten blir gjerne brukt til den berømte rakfisken. Restaurantene i Valdres er flinke til å utnytte de lokale råvarene, så et besøk her anbefales! Vil du kokkelere selv eller kanskje gi bort lokalprodusert mat og drikke i gave, kan du kjøpe med deg lokalmat fra gardsutsalgene eller fra utvalgte matbutikker.

Gaukliamedmjølkerampa(2).jpeg

Sykkelturer for enhver smak

Det er ingen grunn til å pakke bort sykkelen enda. Tvert i mot gjør den friske høstlufta det ganske behagelig å sykle, og høstfargene i fjellet gjør turen ekstra fin. Den mest populære sykkelruta i Valdres er Mjølkevegen. Her kan du sykle i over 200 km i idylliske omgivelser på fjellet, bo på koselige fjellstuer og få bagasjen fraktet. Det finnes selvsagt en rekke andre turer å velge mellom også. Her har vi samlet noen sykkelfavoritter. Dersom du liker terrengsykling bør du ta turen til Beitostølen eller Leira. Her kan små og store sykle på bærekraftig anlagte sykkelstier eller bli med på stisykling i fjellet med profesjonelle og lokalkjente guider.

large-HorsebackridingatBeitostølen-TerjeRakke-VisitNorway.com.webp

Opplev høstfjellet fra hesteryggen

Rideturer på fjellet er kanskje den beste måten å oppleve fjellet på. Stødige og fjellvante hester tar deg gjennom det vakre høstlandskapet, mens du kan slappe av og nyte utsikten. Velg mellom korte og lange dagsturer, flerdagsturer eller bli med på en ukes rideleir i høstferien.

Galleri_artikler_høstferie_Valdresflye.webp

Opplev Nasjonal Turistveg Valdresflye i høstdrakt

Om høsten er det ekstra flott å kjøre den populære turen langs Nasjonal Turistveg Valdresflye. Landskapet rundt er kledd i høstens vakreste farger, og er en fryd for øye. Kombineres gjerne med fjelltur og stopp på det nye servicesenteret Flye1389 og erverdige Bygdin Fjellhotell.

Helin_20100928628(2).webp

Dra på padletur

En flott og annerledes måte å oppleve høstfjellet på, er fra en kano, kajakk eller packraft. Har du ikke egen, finnes det flere som tilbyr både utleie og guidede turer!

Sommerparkengyrotrampoline(2).jpeg

Aktivitetsparkene i Valdres

Aktivitetsparkene i Valdres er en favoritt hos både små og store! På Beitostølen kan du besøke sommerparken med blant annet olabilbane og bob-bane. Her finner du også en klatrepark og frisbeegolfbane. Valdres Storhall på Leira har innendørs klatrevegger for alle nivåer og aldre, samt en flott frisbeegolfbane i skogsområdet rundt hallen!

Galleri_steder_Aurdal_golf.webp

Valdres Golf

Golfbanen i Valdres holder åpent frem til medio oktober så lenge forholdene tillater det. Benytt sjansen til å oppleve en av Norges vakreste golfbaner!

Galleri_reiseogopphold_hotell_Herangtunet_sauna.webp

Avslappende innendørsaktiviteter

Om været er ruskete og kroppen er mør etter høstens fjellturer, er det godt å kunne ha en avslappende dag inne med massasje, svømmebasseng, badstue, eller yoga. Flere av overnattingsstedene i Valdres og omegn har egne velværeavdelinger som tilbyr nettopp dette, selvfølgelig med nødvendige smittevernstiltak. Som prikken over i-en på en avslappende dag, kan du avslutte med et bedre måltid i restauranten.